Saturday, November 27, 2010

Λαική γιορτή 2010


του Χριστόφορου (mail: xri_pap στο yahoo τελεία gr)


Επιτέλους, κυμαλιβεριώτη αναγνώστη, ο Δήμαρχος μας αναλογιζόμενος τις προκλήσεις του σήμερα προέβη σε ένα τολμηρό βήμα λαμβάνοντας μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής και την πορεία των επόμενων γενεών! Δίπλα στον ρηξικέλευθο θεσμό των λαικών συνελεύσεων, όπου ο Δημήτρης της καρδιάς μας ενημερώνει τους δημότες άμεσα και αδιαμεσολάβητα χωρίς παρωχημένες διαδικασίες όπως λήψη αποφάσεων μέσω ψηφισμάτων, τοποθετούνται πλέον οι λαικές γιορτές! Θα λαμβάνουν χώρα στην ξακουστή πλατεία μας, μια φορά στα πέντε χρόνια αμέσως μετά τις εκλογές.

Η φετινή λαική γιορτή, κατά το κοινώς λεγόμενον, ‘τα σπασε’! Ταψιά με αρνάκι και λουκάνικα πηγαινοέρχονταν από τον LongJohn στη φλαμουριά, μπόλικο ψωμάκι μοιραζόταν στις γριές που δεν πρόλαβαν να πάρουν αντίδωρο στην εκκλησία και ροζοκόκκινο αλκοολούχο αφέψημα δρόσιζε τα ταλαιπωρημένα από τους πανηγυρισμούς λαρύγγια! Στο τσακίρ κέφι, ο ακούραστος προστάτης και άγρυπνος φρουρός της Κύμης άρχισε να λικνίζεται υπό τους ήχους του δημώδους άσματος ‘έλα απόψε στου Θωμά’! Αχ πόσο λατρεύω τα αγόρια με σουρεαλιστικό χιούμορ!

Και ήταν όλοι τους έκει: ο θείος Κορνήλιος, η θεία Βιργινία, οι αγαπημένες μορφές του απερχόμενου δουσου, η μικρή Αρετή, η γλυκιά μαγείρισσα, ο πατέρας Βασίλειος, ο ημίθεος Ηρακλής και φυσικά ο καπετάνιος των γλυκών, που οι φήμες τον θέλουν να είναι ο μόνος πολιτικός της περιοχής που κατά καιρούς έχει υποστηριχθεί από πράσινους-γαλάζιους-«υπερκομματικούς». Δεν είναι και λίγο ενας ποδοσφαιριστής να έχει αγωνιστεί σε ολυμπιακό, παναθηναικό και αεκ μέσα στην ίδια δεκαετία! Φήμες αναφέρουν ότι κατά τη μία πέρασε από την πλατεία και η μαιμού του πασοκ, ενώ άλλες φήμες τη θέλουν να έπινε πικρό καφέ με παξιμαδάκια στη Μουριά, έχοντας για συντροφιά τη θεία Ιουλία και τη μνημειώδη φωτογραφία όπου ο Παπαναστάσης σε ένα ξέφωτο του δάσους των Κοτυλαίων χαιρετάει τους κότσυφες και τις αλεπούδες.

3 comments:

Anonymous said...

Συγχαρητήρια στο νέο Δήμαρχο που κατάφερε να "μηδενίσει" τους νέους αντιπάλους του και να εκλεγεί Δήμαρχος του νέου Δήμου.

Του ευχόμαστε καλή αρχή!

Δημ. Δ. Σουφλέρης said...

Πότε θα γίνει αντιληπτό ότι με "άρτο και θεάματα" δεν γίνεται πολιτική για τους πολίτες, αλλά πολιτική για τους πελάτες;

Anonymous said...

Ο Πελάτης θέλει τον πολιτικό του και ο πολιτικός του τους πελάτες του. Όπως αν δεν έχεις πελάτες δεν μπορείς να είσαι πολιτικός έτσι και δεν μπορείς να είσαι ούτε πολίτης αν δεν είσαι και σύ πελάτης πολιτικού πάτρονα.